X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Akab is in het bezit van het onderstaande certificaat:

FSC© (Forest Stewardship Council)
Doel FSC©
FSC© (Forest Stewardship Council) is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie, welke zich inzet voor een sociaal en verantwoordelijk gebruik van de bossen op onze aarde.
Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk voor hout en houtproducten dat wordt ondersteund door de belangrijkste natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld, zoals Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Novib. Maar ook door vooruitstrevende bedrijven.
FSC© waarborgt dat de milieu- en sociale voorwaarden bij de kap van een bos in acht genomen zijn en dat de verbruiker ook daadwerkelijk kan vaststellen dat verantwoordelijk en gecontroleerd met het bos wordt omgegaan.
Pas als een bos voldoet aan de eisen die FSC© stelt, mag een bosbeheerder zijn hout met het FSC-keurmerk op de markt brengen.
Door hout of producten te kopen met het FSC-keurmerk weet u zeker dat dit uit een goed beheerd bos komt.

Akab en FSC©
Akab vindt het zeer belangrijk om gecontroleerd en milieuvriendelijk verantwoord bosbeleid te stimuleren en te ondersteunen. De vraag naar hardhout met FSC-certificaat stijgt jaarlijks. Wij hebben ons daarom als doel gesteld, het aandeel FSC-producten zo snel mogelijk verder uit te breiden.
Naast de Chain-of-Custody, die Akab sinds 2012 heeft verworven onder nummer SKH-FSC-COC 000253 (110149).
Concreet betekent dit voor u, dat u meer en meer de logo’s van FSC terug zult vinden op het hout en de producten binnen ons programma.


- Download hier ons FSC-Certificaat